24 Haziran 2015 Çarşamba

TAKVANIN MODELİNİ KULLUĞUN ÖRNEĞİNİ PEYGAMBERDEN ALIN.



.





“EY İNANANLAR! ALLAH’TAN SAKININ, PEYGAMBERİNE İNANIN Kİ, ALLAH SİZE RAHMETİNİ İKİ KAT VERSİN; SİZE IŞIĞINDA YÜRÜYECEĞİNİZ BİR IŞIK VAR ETSİN; SİZİ BAĞIŞLASIN; ALLAH BAĞIŞLAYANDIR, ACIYANDIR.” Hadid-28
Ey mü’minler! Ey Kur’an’da anlatılanlara inandıklarını iddia edenler! Allah’tan takvalı olun! Allah konusunda muttaki olun! Allah’a karşı gelmekten sakının! Rabbinizin emirlerini çiğnemekten, O’nun yasalarına ters düşmekten sakının! Takvanız Allah için olsun! Hayatınızı Allah için yaşayın! Allah’a kulluğunuzun, Allah kontrolünde oluşunuzun şuurunda ve bilincinde olun! Allah’la cennet bulun!
Resûlüne de iman edin. Yani ALLAH’A TAKVANIN MODELİNİ, ALLAH’IN SİZDEN İSTEDİĞİ KULLUĞUN ÖRNEĞİNİ PEYGAMBERDEN ALIN. Kulluk modeliniz peygamber olsun. Takva modeliniz peygamber olsun. Peygamber nasıl bir takva tarif ediyorsa, öyle yaşayın. Allah’ın elçilerinin güvencesinde olun. Peygamberler yolunda olunca kesin kurtulacağınıza inanın. Kendi kendinize takva modelleri, kulluk şekilleri, ibadet formları belirlemeye kalkışmayın. Böylece sapıp giden ehl-i kitabın durumuna düşmeyin. Eğer böyle yaparsanız, Allah için muttakî olur, Allah için bir hayat yaşar ve örneğiniz de Peygamber (a.s) olursa Allah size rahmetini iki kat verecektir.
Yine Allah size hem bu dünyada, hem de âhirette ışığında yürüyebileceğiniz, hayatınızı düzenleyebileceğiniz, yol bulabileceğiniz, cennete ulaşabileceğiniz bir nûr verecektir. Sonra yine sizin geçmiş kusurlarınızı, günahlarınızı affedecektir. Muhakkak ki Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.
“KİTAP EHLİ BİLSİNLER Kİ, ALLAH’IN LÜTFUNDAN HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEZLER; LÜTUF ALLAH’IN ELİNDEDİR, ONU DİLEDİĞİNE VERİR; ALLAH BÜYÜK LÜTUF SAHİBİDİR.” Hadid-28
Ehl-i kitap şunu bilsin... Onlar kökten, İslâm’dan uzaklaşıp kendi kendilerine Yahudilik ve Hristiyanlık diye başka başka dinler, başka başka yollar peşine düştükleri için, kitaplarını ve peygamberlerinin yolunu değiştirip kendi kendilerine takva ve kulluk modelleri geliştirdikleri için Allah’ın lütfundan hiçbir şey elde edemeyeceklerdir. Kendi güçleriyle, kendi yetenekleriyle onlar hiçbir hayır elde edemeyeceklerdir. Çünkü fazl ve ihsan Allah’ın elindedir ve Rabbimiz onu sadece dilediklerine verir. Elbette Allah büyük lütuf, geniş ihsan sahibidir. Bize düşen de Allah’a, Allah’ın istediği biçimde kulluk ederek fazlını, lütfunu kazanmak için çaba sarf etmektir. Biz çabalarsak, vermek de Allah’ın elindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder