14 Şubat 2015 Cumartesi

GENLERDE AÇMA / KAPAMA MEKANİZMASI İŞLEVİ



GENLERDE AÇMA / KAPAMA MEKANİZMASI İŞLEVİ



Japon bilim adamı Dr. Kazuo Murakami, kurmuş olduğu Zihin- Gen İlişkileri İnceleme Enstitüsü’nde (Institute for the Study Relationship), mutluluk, neşe, telkin, şükretme ve duanın yararlı genleri harekete geçirebileceğine ilişkin savını kanıtlamak maksadıyl araştırm yaptığını   belirtmektedir.   Dr Kazuo Murakami diyor ki:
İnsan beden ırlığının her kilogramı başına bir trilyon hücre

düşer; yani yeni doğmuş bir bebekte bile üç trilyon kadar hücre bulunur. İlginç olanı ise her crede aynı genlerin yer almasıdır.
Her  hücrenin  ortasında  zarla  kaplı  bir  çekirdek  bulunur;

genler de bu çekirdek üzerinde yer alır. Hücre çekirdeği, içinde < deoksiribokleik> asidi, yani DNA denen <GEN> leri barındırır. DNA iki sarmaldan oluşur ve sarmalların yüzeyinde de A, T, C ve G harfleriyle ifade edilen baz molekülleri bulunur. İşte bizim genetik şifremiz bu baz molekülleridir. Yaşam için gerekli tüm bilgiler burada saklıdır.




                         DNA sarmalı



Hücre çekirdeğindeki genlerde sayısız denecek kadar bilgi depolanmıştır. Bu bilgilerin arasında genlerin nasıl çalışacına ve çalışmane zaman durduracağına dair talimat da vardır. Genetikçiler buna < AÇMA- KAPAMA MEKANİZMASI>adını vermişlerdir. Bu mekanizma sayesindedir ki, bazı genler yaşamın belli dönemleri sonunda harekete geçer. Örneğin, buluğ çağına gelmiş gençlerde görülen fiziki ve metabolizma değişikliği gibi..Çocuklar bu evreye eriştiklerinde hormon üretimini yöneten ve  o  güne kadar uykuda olan  genlerin <açma mekanizması> devreye girer. Bunun sonucunda erkek çocuklar eril, kız çocuklar da dişil özellikler kazanır.
İnsanda bulunan genler < olumlu veya olumsuz( iyi huylu- köhuylu)  >değerlendirilmesiyle  ikiye  ayrılır.  Yapılan araştırmalar olumlu düşünmenin iyi huylu genleri harekete geçirip
<açma mekanizmasını devreye soktuğu, (kapama mekanizmasıyla da) kötü huylu genlerin faaliyetlerinin durdurulduğu gerçeğini ortaya  koymuştur.  Ayrıca  tarafımdan  ve  diğer  bilim  adamları




tarafından yapılan araştırmalar göstermiştir ki, çevre ve diğer dış etkenler de genlerimizin işleyişini değiştirebilir. Bunun içine psikolojik etkenler de  dahildir.  Örneğinyaşanan ağır  bir  şok etkisiyle kişinin slarının bir günde ağarması olayı...Zor koşullar altındaki insanların < süpermen> gücü kazanabildikleri, ya da aşık olmuş   tembe bi öğrencinin   birde ço parla öğrenciye döşğü de bilinmektedir. Bu gizli gücü her tarafta görürüz de ne olduğunu anlayamayız. Oysa bu örnekler zihinsel gücün iş başında olduğunu gösterir.

Biz ekip olarak bu konuda araştırma yaptık. İki grup deneğin



önce  açlıkan  şekerini ölçk;  sonra  da  yemek yedirdik. Bir lümüne komik film izlettik. Diğer lümüne de konferans dinlettik. Daha sonra da tokluk kan şekeri ölçümünü yaptık. Konferansı dinleyenlerin tokluk kan şekeri oranı 123 mg/dllik artış sterdiği; film izleyenlerin ise 77 mg/dl.lik seviyede kaldığı görül. Varılan sonuç ise, kahkaha ortamının Tıp-2 diyabet hastalarında kan şekerini şürdüğü gerçeğini ortaya koydu. Dahası, kahkaha atarak 23 tane genin harekete geçirildiğini bulduk. Böylece, olumlu duyguların genin- anahtarını çevirebildiği- gerçeğini ilk defa kanıtlamış olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder