14 Haziran 2016 Salı

Namaz Kelime Kökeni Ateist saldırılar





                   NAMAZ KELİMESİ

Zerdüştlüğün kutsal kitabı Avesta'nın YASNA bölümünde 30 Bap ve 40 arası Baplarda Namaz'ın içeriği anlatılır. Namaz kelimesini Türkçe'ye geçiren unsur Türklerin İran'lılardan İslamı öğrenmesiyle başladı. Namaz kelimesi tehlikeli bir kelimedir, kullanılması başka anlamları çağrıştıracağı için doğru değildir. Namaz Arapça bir kelime değildir, Farsça kökenli diyorlar doğrusunu söyleyim. Namaz kelimesi "Zendçe" yani Zerdüştlüğün eski kutsal dili olan Avesta Dilinden gelir. Avesta dilinde Namaz " İran'da ateşe tapanların "ateş önünde eğilmesi" için kullanıldığı bir ayin ismidir. Zendçe yani Avesta diline Sanskritçe'den geçmiştir. Eski İranlıların dilinde Zerdüşti bir ayin olan Namaz kelimesi Orta Farsça'ya da Avesta dilinden geçmiştir. etimolojik anlamda yüzyıllardan beri kalmış Türkçe'ye de böyle geçmiştir. Biz Kuran'da olan Salat (dua) adını kullanalım. "ikametü's-salât" ise "duanın yerine getirilmesi" anlamlarına gelir. Namaz demek tehlikelidir bunu bizim dilimize sokanlar büyük vebal alacaklar..

Namaz Kelime Kökeni 

~ Yeni Farsça 10 yy.  Namāz نماز temenna, namaz 
 [ Orta Farsça (Pehlevice ve Partça dahil ) MS 0-7 yy . namaç/namāz - aynı anlamda. ] =  
Avesta Zend dili  nəmah- temenna, ibadet

Tarihte En Eski Kaynak

"islami ibadet biçimi" [ Atebet-ül Hakayık (1300 yılından önce) ]

Kelime Kökeni

Farsça namāz نماز "temenna, namaz" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen namaç veya namāz sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Avesta (Zend) dilinde nəmah- "temenna, ibadet" sözcüğü ile eş kökenlidir.
Ek Açıklamalar

Nihai anlamı Sanskritçe námas-/namaskar ile aynıdır.

KURANDA NAMAZ YOKTUR. ATEİST ZERDÜŞT AVASTA 

KURANDA NAMAZ YOKTUR,ATEİST,ZERDÜŞT,AVASTA



KURANDA NAMAZ YOKTUR.NE ZAMAN NASIL KILINACAĞI DA YAZMAZ



Namaz kılmak İslam’ın  Kuran da yazan bir ibadeti değildir.Kuran ın hiçbir yerinde namaz kılınmasına dair bir açıklama yada ayet yoktur.Kimse gösteremez çünkü yoktur.Namazın nasıl kılınacağı.Ne kadar kılınacağı.Ne zaman kılınacağına dair de ayet yoktur.Hiç kimse namazı açıklayıcı bir söz kuran’da bulamaz ve gösteremez. Göstereceğim diyen olursa Mutlaka Kuran meallerden kontrol ediniz.Kuran da yazanları hadis kitaplarıyla yada başka bir şeyle anlatanlar Allaha ve kurana karşı gelmiş olmaktadırlar.Genel olarak böyle şeylerle çok karşılaşmaktayız. Günümüzde insanları siyasete uygun hareket ettirmek ve onları rahatça kullanabilmek için kuran dışında uygulamalar yapılmakta,insanlar Dinden çıkarılmakta ve Allaha karşı gelmesi sağlanmaktadır.

Aşağıda Zerdüş’ün kutsal kitabında namaz  nasıl yapılır anlatılıyor.“Zerdüşt namazına başlamadan önce kişi; ellerini, ayaklarını ve yüzünü yıkar, başa takke veya başörtüsü giyip, güneşe doğru dönerek Ashem, Yatha, Kemna Mazda için dua eder. Güneşin doğuşundan öğlen 12:40’a kadar olan namaza Havan Geh, öğlen12:40 ile 15:40 arasındakine Rapithavan Geh, 15:40 ile günbatımına kadarki namaza Ujiren Geh, günbatımından 24:40’a kadar süresi olan namaza Aiwisuthrem Geh denirken 24:40’dan güneşin doğuşuna kadar kılınması gereken namaza ise Ushahin Geh denir.” Bu namaz da ne tesadüftür ki günde tam 5 vakittir!

“İSLAM DA namaz  Kuran da yazmazken NAMAZ I KİMLER NASIL ANLATIR “işte aşağıda açıklaması okuyun. 
1-İkindi Namâzı : Öğle vakti bitince başlar. Bu da: İmâm-ı Ebû Yûsüf ve İmâm-ı Muhammede göre,gölge kendisini meydâna getiren cism kadar uzayınca başlar ve güneş kayboluncaya kadar devâm eder.
2- İmâm-ı a’zam Ebû Hanîfeye göre ise; gölge kendisini meydâna getiren cismin iki misli olunca başlar, güneş kayboluncaya kadar devâm eder.Fekat, güneş sarardıkdan sonra ya’nî üfuk hattına bir mızrak boyu yaklaşınca, her namâzı kılmak harâmdır. Ya’nî ikindi namâzını bu kadar gecikdirmek harâmdır. Fekat, ikindi namâzını kılmamış ise, güneş batıncaya kadar da kılmak lâzımdır.
3-(Mukaddimet-üs-salât), (Tefsîr-i Mazherî) ve (Halebî-yi kebîr)deki hadîs-i şerîfde buyuruldu ki:
fecr doğarken sabâh nemâzını, güneş tepeden ayrılırken öğleyi, herşeyin gölgesi kendi boyu uzayınca ikindiyi, güneş batarken [üst kenârı gaybolunca] akşamı ve şafak kararınca yatsıyı kıldık. İkinci günü de, sabâh nemâzını, hava aydınlanınca; öğleyi, herşeyin gölgesi kendi boyunun iki katı uzayınca; ikindiyi, bundan hemen sonra, akşamı, oruc bozulduğu zemân, yatsıyı gecenin üçde biri olunca kıldık. 

İşte böyle kuranda olmadığı için aralarında görüşbirliği bile yoktur.Ma’un suresinde Allah namaz kılanı beğen mediğini açık olarak söylemiştir. Dinayet mealinde Namaz kılanlar için Allahın düşünceleri aşağıdaki gibidir.

MA’UN-4.5.6.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,Onlar namazlarını ciddiye almazlar.Onlar gösteriş yaparlar.


Kuranda olmayanları Hadislerle yapın diye açıklamak Kuranı ve peygamberini  reddetmektir..Allah mecaz yapmadım açıklayıcı ayetler gönderdim diye aşağıdaki ayetlerde yazdırmış.Allah anlatıp açıklayamamış ben onun yerine açıklayayım diyenler Müslüman olabilir mi siz karar verin.

ZUMER-27.yemin ederim, öğüt alsınlar diye biz bu Kur’an’da insanlar için her türlü misali verdik.
EN’AM SURESİ-38 AYET.."Kitapta biz, hiçbir şeyi eksik bırakmadık..." 

En’am-114:Allah size Kitab’ı açıklanmış  indirmişken, ondan başka hakem mi isteyeceğim?(hakem=hadisci) 
NUR SURESİ-46AYET"Andolsun ki, biz, bilmediklerinizi size açık seçik bildiren ayetler indirdik."
BAKARA-159- apaçık ayetleri Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları anlamazsınız diyenler var ya,

Allah yapılmasını istediğim hiçbir şeyi eksik bırakmadım derken sen nasıl kuranda olmayan bir şeyi  insanlara bu Allahın emridir  diye şart koşarsın?Bu ayetlerden sonra hala kuran yeterli değildir,Kuranda olmayan şeyler için açıklama gereklidir diye düşünen biri nasıl Müslüman’ım diyebilir. Kuran yeterli değil mecaz var o neden  ile hadisçiler olmalı diye düşünen kişiler Kurana ve Allaha karşı gelmiş olurlar.Yukarda ki ayetlerde Allah Mecaz yapmıyorum Kurandan başkasına uymayın demektedir. 

Kuranda namazın olmadığını söyleyenlere karşılık olarak Kuranda ki SALAT  “Dua” olarak namaz anlamında çevrilir. Bu tamamen sahtekarlıktır. Kuranda Namaza dair hiçbir açıklama bulunmazken namaz kelimesinin olduğunu ifade etmek fayda sağlamayacaktır.Bu yalanı söyleyenlerin cehennemden kurtuluşu yoktur. Kandırdıkları insanları da cehenneme mecbur etmektedirler.SALAT kelimesinin bilerek ve isteyerek insanları kullanmak için yanlış tercüme edilmektedirler. Salât kelimesi, dua, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelir. 







“BEYİN” ŞEKLİ İTİBARIYLA ALLÂH’A SECDE EDİYOR.






                                                 


وَلِلّهِ يَسْجُدُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ طَوْعًا وَكَرْهًا وَظِلالُهُم بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ



“Göklerde ve yerde olanların hepsi ister istemez, gölgeleri de sabah ve akşam, Allah'a secde eder.” 13 / RA'D - 15
.

4 yorum:

  1. http://www.namazzamani.net/turkce/namazin-sagligimiza-faydalari.htm
    Yazık ki bunlari hiç okumamissiniz hatta boyle sitelere hic hicgirmemissiniz. Gereksiz yere insanlari zehirliyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Haydi cocuklar namaza .bakmayin boyle ibnelere.

    YanıtlaSil
  3. Peygamberimiz nicin mescid yaptırdı,niçin namaz kıldı?Bize örnek rehber olmayacaksa niye peygamber olarak bize gönderildi.Sen kendini kandır.Hesap günü kandırdıklarınında vebalini yūklenirsin.

    YanıtlaSil
  4. Sen peygamberimizin vefatından sonra ne kadar uydurma hadis sokuldu bu insanlar dindan çıkarıldı biliyormuyudun bunları bilete sen islam üzere yaşasan insanlara ibne diye hitap etmezsin

    YanıtlaSil