20 Ağustos 2015 Perşembe

Kutsal Kasenin Belgesi




''Benim karım...'' Hz. İsa'nın Mecdelli Meryem'le evli olduğu kesinleşti....
2012'de ortaya Papirüs üzerinde Columbia, Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Institute of Technology profesörlerinden oluşan ekip gerçek olduğu görüldü.
''Benim karım...'' Bu sözler aşağıda videosunu sunduğumuz Mısır Koptic dilinde yazılmış bir papirüs parçasında geçiyor ve sözler Hz. İsa'ya ait. Harvard Divinty School'dan İlâhiyat Profesörü Karen L. King'in “Jesus said to them, ‘My wife…’” çalışması ve çalışmasını anlattığı aşağıdaki video, Vatikan ve belki de Hristiyan âlemini kökten sarsacak nitelikte.
Komplo teorisi denilen ve hatta Vatikan'ın afaroz etme tehditiyle karşılaşan Kutsal Kâse - Kutsal Kân ve onun etrafındaki efsane gerçeğe dönüşüyor. Da Vinci'nin Son Yemek tablosuna şimdi yeniden bakma zamânı...
Kutsal Kâse'nin Hz. İsa'nın son temeğindeki kadeh değil soyu devam ettiren kadının sembolü olduğu; Mecdelli Meryem Mecdelli - Magdalalı Meryem'in Hz. İsa'nın eşi, çocuğunun annesi ve hatta Roma Kilisesi'nin gerçek kurucusu ve ilk Papa iken Vatikan tarafından iffetsizleştirilip hayat kadınına dönüştürüldüğü; Kanonik - Apokrif İncil ve Kanonik denilen resmi İncil'lerin İznik Konsülü'nde değiştirildiği, gerçek İncil'lerin Apokrif ve hatta Ezoterik diye yokedildiği; Kutsal Kase-Kutsal Kan'ı korudukları ileri sürülen Jacques de Molay ve Tapınak Şövalyeleri'nin Fransa Kralı Yakışıklı Philippe tarafından Papa V. Clemens'in emriyle katledilişleri gibi pekçok karanlık sayfa tekrar tartışmaya açılacak.
Kredi kartından daha küçük bir papirüs parçası ve muhtemelen de Vatikan'ın Kanonik - Apokrif İncil ayrımının yapıldığı İznik Konsili'nde kabuledilmemiş ve belki de imhâ edilmeye çalışılmış Gnostik-Ezoterik denilen Apokrif İncil'lerden birinin parçası. Okunan bölümde Hz İsa Mecdelli - Magdalalı Meryem'den ''Benim Karım'' diye bahsediyor. Bu ''666''nın ''616'' olabileceği tartışmalarını açan Vahiy bölümüne ait Papirüs 115 diye bilinen papirüs parçası ve içinde Vatikan'ın reddettiği Tomas'ın İncili de bulunan Nag Hammadi Kütüphanesi ve hatta online incelenebilen Ölüdeniz Yazıtlar - Kumrân Yazıtları bile bunun yanında ''önemsiz'' kalıyor. VİDEO: https://www.youtube.com/watch?v=vlmoILJmH4M
Şafak Dilek'in fotoğrafı.
Şafak Dilek'in fotoğrafı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder